Dubai’yi Tanıyalım

Kültürel Dinamikler

Emirlikler sakinleri nüfusun sadece bir kısmını oluştururken, Dubai ve Abu Dabi, dünyanın her köşesinden gelen kültürler tarafından paylaşılan kalabalık bir yapıya sahiptir. Bu çeşitlilik kendisini farklı yemek, moda, müzik ve gösterilerde ortaya çıkarıyor. Her ne kadar İslami kökleri ve geleneklerde olsa da, burası yeni gelenlerin çok sayıda deneyim yaşayabileceği, bedeviler gibi yemek yiyebileceği, sahilde dans edebileceği, yerel sanat eserleri alışverişi yapabileceği ya da çölde deveye binebileceği açık bir toplumdur.

Dubai'yi Tanıyalım

Yenilikler

Dubai ve Abu Dabi’ye yorulmaz şevki, cesur hırsı ve başka yerlerde çizimleri bile hayal edilemeyen projeleri hayata geçirmesiyle hayran kalmamak elde değil. Bu üstün toplum dünyanın en yüksek binasına, palmiye ağacı şeklindeki adalara, kocaman yapı içi kayak cennetine, dünyanın en hızlı lunapark trenine ve çok yakında yapılacak uluslararası ihtişama sahip olacak sanat müzesine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Expo 2020 için birçok büyük proje de yapılacaklar arasında. Burayı ziyaret etmek çoğu zaman geleceğe yolculuk hissini veriyor ve her iki şehir de kendi öykülerini yazıyor.
 

Alışveriş Cenneti

İster pazarlık yapmayı sevin, isterse de hızlı alışverişi, Dubai ve Abu Dabi’de dirhemlerinizi harcayarak iyi vakit geçirirsiniz. Özellikle Dubai yılda iki defa büyük alışveriş festivaline ev sahipliği yapar. Alışveriş burada zamanın çoğunu harcayacağınız bir aktivite ve alışveriş merkezleri de mağazalar koleksiyonundan daha fazlasını sunar. Bazıları İtalyan, bazıları da Fars saraylarına benzer ve ziyaretçiler de gerçeküstü cazibe merkezlerinden kapalı kayak pisti ya da dev akvaryumu çok beğeniyor. Geleneksel sokak pazarları da sayısız pazarlığın yapıldığı ve kalabalığın eksik olmadığı yerlerdir.
 

Gece Aksiyonu

Karanlık çökünce ise Dubai iyi vakit geçirmek isteyenlerle dolup taşar. Farklı ve sürekli değişken olan partileri, her zevk, bütçe ve yaş grubuna göre eğlence sunuyor. Gösterişli dans mekânlarından, şık çatı terasları ve cızırtılı plaj kulüplerine, fantezi kokteyl sunan yerlerden ve yıldızların altında konserlere kadar birçok olanak sunan Dubai, birçok ziyaretçinin ilk defa yaşayacağı macerayı yaşatır. Gece yaşamının yoğu lüks oteller çevresinde toplanırken, sadece bunlarla da sınırlı değil. Daha fazla çeşit isteyenlere nargile salonları, topluluk tiyatroları ve canlı müzik mekânları da mevcuttur.

Yasemin ERCAĞ
Yasemin ERCAĞ
10 Temmuz 2021
Paylaş :

Yorum Gönder